Počelo preuzimanje građevinskog materijala za obnovu kuća

 

Podjela  građevinskog materijala građanima čiji su domovi stradali u potresu započela je danas  u Gradskoj četvrti Sesvete.

Grad Zagreb stoga poziva građane kojima je potrebna žurna pomoć sanacije oštećenja od potresa da preuzmu građevinski materijal na pet punktova – privremenih skladišta. Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete) tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu.

Građani najpogođenijih gradskih četvrti građevinski materijal preuzimaju na dolje navedenim lokacijama. Građani iz gradskih četvrti koje nisu dolje navedene mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu, te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

  1. Gradska četvrt Sesvete – DVD Kučilovina
  2. Gradska četvrt Donji grad – VII. I XVI. Gimnazija u Križanićevoj
  3. Gradska četvrt Gornji grad – Medveščak i Gradska četvrt Črnomerec – parkiralište kod krematorija Mirogoj
  4. Gradska četvrt Gornja Dubrava i Gradska četvrt Maksimir – Osnovna škola Granešina, uz sportsku dvoranu
  5. Gradska četvrt Podsljeme – Osnovna škola Vidovec i Osnovna škola Markuševec

svaki dan od 10,00 do 18,00 sati.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

.