Zagrepčani uputili pomoć napuštenim psima u Slavoniji

 

Zagrepčani nastavljaju pomagati napuštenim kućnim ljubimcima diljem zemlje. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba posljednjih je dana prikupljalo donacije građana za Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede, tzv. Azil Osijek.

U Nemetin gdje je Azil smješten, djelatnici Skloništa u Dumovcu dovezli su 1100 kilograma suhe pseće hrane i 110 kilograma hrane za pse u konzervama.

Osječko se sklonište trenutačno brine o 220 pasa.

„U samome skloništu je 180 pasa, a još ih je četrdesetak na privremenom udomljenju. Inače nam u pribavljanju hrane za naše pse pomažu sugrađani. S njima gradimo jednu lijepu osječku priču, ali pandemija novog koronavirusa izbacila nas je iz tračnica. Nitko ne zna koliko će biti na snazi aktualne mjere zaštite stanovništva od koronavirusa, a mi nemamo zalihe hrane za pse. Zato smo se povezali s prijateljskim skloništima i udrugama, pa ćemo zajedno prebroditi ovo razdoblje“, kazao je Hrvoje Harač iz Udruge Pobjede.

Dodao je kako će i donaciju iz Zagreba Azil Osijek podijeliti s lokalnim udrugama koje se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.

„Svi koji radimo u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, ovih se tjedana osjećamo kao skretničari dobrote. Drago nam je da možemo organizirati prihvat hrane za kućne ljubimce te je dostavljati udrugama diljem Hrvatske. Uz hranu njihovim su štićenicima sada potrebne i ampule protiv nametnika“, rekao je u Osijeku Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu kojega djeluje Sklonište u Dumovcu.

Svima koji udrugama u potrebi mogu pomoći donacijom, preporučuje se da pošalju poruku na e-adresu: prijave@dumovec.hr. Nakon toga Sklonište se s građanima i tvrtkama dogovara oko preuzimanja donacije.

ŽELJKO KRZNARIĆ