PRIJEDLOG GRADONAČELNIKA – USKRSNICE UPLATITI U POSEBAN FOND ZA STRADALE

 

 

Planirana sredstva za kupnju bonova za Uskrs namijenjena za djelatnike gradskih upravnih tijela, ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu Grada i njihovih podružnica, uplatiti na poseban račun koji je otvorio Grad Zagreb za saniranje posljedica potresa. Prijedlog je to gradonačelnika  Milana Bandića na konferenciji za novinare. 

Riječ je o više od 24 tisuće djelatnika, a uskrsnica predviđena temeljem Kolektivnog ugovora iznosi 600 kuna po radniku, odnosno oko 14,5 milijuna kuna.

Sindikati Gradske uprave, gradskih ustanova, zavoda i službi, uključujući i vatrogasce, dali su svoju suglasnost. Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto i pridruže se ovoj mjeri zajedništva i solidarnosti, napominjući kako s obzirom na kriznu situaciju, nabave i podjele bonova za Uskrs svakako neće biti.

Kao dodatnu mjeru, gradonačelnik je pozvao zaposlenike Gradske uprave, gradskih ustanova i društava, koji imaju plaću dva puta veću od prosječne, da 20 % od svoje plaće doniraju u Zakladu solidarnosti ili za sanaciju šteta od potresa.

Također svi koji žele donirati to mogu učiniti putem posebnog računa:

IBAN HR5723600001502749340
SWIFT ZABAHR2X

ŽELJKO KRZNARIĆ