Zagreb Earthquake – Food for Life – OAZA Joyful Kitchen donira BESPLATNU hranu

 

Zbog posljedica potresa magnitude 5,5 po Richteru koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. – najvećeg potresa u zadnjih 140 godina – mnogi njegovi stanovnici ostali su u teškoj situaciji. Oštećeni i nesigurni za stanovanje stambeni objekti primorali su Zagrepčane da se premjeste u privremeni smještaj u studentskom domu Cvjetno naselje. Osim posljedica potresa, se suočavamo se i s pandemijom koronavirusa te zahlađenjem i snijegom što još otežava nepovoljnu i neizvjesnu situaciju. Mnoge su osobe ostale bez posla te se nalaze na rubu egzistencije.

Društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. za usluge sa svojim restoranom OAZA Joyful Kitchen pokrenulo je kampanju “Zagreb Earthquake – Food for Life”. Ovime članovi društvenog poduzeća žele potaknuti zajednicu i udružiti snage kako bi pomogli potrebitima u ovoj iznimno teškoj situaciji.

Osoblje i kuhari restorana hranu će pripremati volonterski. Na taj način, uz pomoć donatora, restoran OAZA Joyful Kitchen želi osigurati vegetarijansku, zdravu i nutritivnu hranu u količini od minimalno 100 cjelovitih obroka dnevno onima na području Zagreba kojima je to najpotrebnije kroz sljedeća dva mjeseca.

Uspješno je  lansirana „Crowdfunding kampanju“ te je  od sada i aktivna. Istoj se može pristupiti putem sljedećeg linka:
Link: www.gogetfunding.com/foodforlife

Kuhanjem toplih obroka restoran OAZA Joyful Kitchen želi pokazati solidarnost s osobama koje su se našle u teškoj situaciji i olakšati im život.

Cijela kampanja bit će provedena pod nadzorom računovodstvene tvrtke s ciljem osiguravanja financijske transparentnosti, a po završetku akcije izradit će se financijski izvještaj koji će biti dostupan na web stranici restorana.

Obroke pripremaju i pakiraju kuhari restorana OAZA Joyful Kitchen prema uputama HZJZ Dr. Andrija Štampar, a ostalo osoblje restorana dostavlja hranu prema istim higijenskim standardima.

 Partneri ove inicijative su Udruga O.A.ZA., Hrvatski zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Centar za socijalnu skrb, Food for Life Global.

ŽELJKO KRZNARIĆ