RASKINUTI UGOVORI SA ČLANOVIMA STRUČNOG STOŽERA BJELICE

 

Nije potres ali se u Dinamu trese na sve strane. Nakon ove epidemije ništa neće biti isto a da je to tako govore nam događaji koji se brzo redaju u hrvatskom nogometnom prvaku. Poznato je da su igrači Dinama na čelu s trenerom Nenadom Bjelicom odbili smanjenje plaća za vrijeme ove izvanredne situacije, a odgovor se nije dugo čekao. Danas je iz  Maksimira stiglo priopćenje o raskidu ugovora s cijelim stručnim stožerom Bjelice.

Tako su odlukom Uprave GNK Dinamo od 26. ožujka, raskid ugovora o suradnji za dobili članove stručnog stožera prve momčadi GNK Dinamo: Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović.

Istovremeno Uprava GNK Dinamo uputila je iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine.

Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu.

Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba, poručili su iz Dinama.

ŽELJKO KRZNARIĆ