Kao i mnogo puta do sada, zagrebački HNS posebnu pozornost posvećuje najranjivijim skupinama našega društva, te se i ovoga puta, na zamolbu i u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike (HMB) uključio u pomoć namijenjenu beskućnicima u Zagrebu, prvenstveno onima koji nisu obuhvaćeni privremenim smještajem u prihvatilištima i prenoćištima.

HNS Grada Zagreb danas je, u dogovoru s ljudima iz HMB-a, donirao dio vlastitih financijskih sredstava udruzi koja će tako doniranim sredstvima kupiti osnovna higijenske potrepštine za beskućnike u Zagrebu i time im pomoći da se što je moguće više zaštite od širenja virusa COVID-19.

HNS Grada Zagreba prije dvije godine organizirao je i prenoćište za beskućnike u svojim prostorijama u Zagrebu u Ilici, te redovno surađuje s udrugama koje se brinu o beskućnicima našega grada

“U dogovoru s kolegama iz Hrvatske mreže za beskućnike uključili smo se ovoga puta financijskom pomoći za kupnju higijenskih potrepština za beskućnike, želeći i na taj način pomoći da ih se zaštiti koliko je god moguće. Kolege iz udruge poznaju teren u Zagrebu, te će na najbolji način znati podijeliti higijenske potrepštine beskućnicima.”, rekao je Dalibor Jakus, potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i inicijator akcije pomoći beskućnicima.

HNS Grada Zagreba i nadalje ostaje na raspolaganju svima koji u našem gradu brinu o beskućnicima, za sve moguće daljnje aktivnosti i inicijative koje će pridonijet većoj sigurnosti i spriječiti širenje virusa među njima.

“U svakome trenutku moramo misliti na najugroženije i najranjivije skupine našeg društva, a pogotovo sada kada smo svi svjedoci velike opasnosti koja nam prijeti ukoliko nećemo jedni drugima pomagati”, istaknuo je Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here