Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se posebnom porukom obratio umirvljenicima, a njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

Dragi moji umirovljenici,

u nastojanju da ispunimo obveze koje nam nameće svakodnevica, često zaboravimo na brigu o sebi samima, a posebice na ono najdragocjenije – vlastito zdravlje!

Ovo vrijeme zahtijeva i tu vrstu odgovornosti, jer štiteći sebe štitimo svoje bližnje i vlastitu zajednicu.

Zbog toga, uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost  i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina.

Obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze!

Također, pozivam i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju  i solidarnost.

Ostanite doma, pratite preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte, oslonite se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda.

Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima – onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči!

No, postoje trenuci kad si najviše možemo pomoći – sami!

Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here