Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je uputio poruku stanovnicima metroplole koju prenosimo u cjelosti.

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

ovo je vrijeme odgovornosti i ozbiljnosti koje od svih nas i na svim razinama zahtijeva racionalan pristup, a prije svega praćenje i poštivanje preporuka naših stožera i epidemiologa koji na dnevnoj bazi, iz sata u sat donose odluke i daju upute kako se ponašati i kako se boriti s epidemijom koronavirusa.

Zahvaljujem  svima koji su na bilo koji način – epidemiološko-medicinski ili logistički uključeni u borbu protiv epidemije i za  zdravlje svojih građana.

Također, zahvaljujem svima koji se u ovome trenutku nalaze u samoizolaciji i koji, poštujući upute, sprječavaju širenje virusa.

I njima i onima koji su pozitivni na virus želim brz oporavak i poručujem im da nisu sami i da je cijeli sustav organiziran i spreman reagirati na pravi način.

Važno je da smo u ovome zajedno i da brinući o sebi i o vlastitome zdravlju, brinemo o najbližima i čitavoj zajednici. Zato i nadalje apeliram na odgovornost, ozbiljnost i solidarnost. Ne trebamo podcjenjivati novonastalu situaciju, ali ni širiti paniku hrljenjem u trgovine radi stvaranja zaliha hrane. Molim i nadležne institucije da vode računa o dostupnosti i cijeni proizvoda za prevenciju i zaštitu zdravlja.

Želim također zahvaliti djelatnicima URIHO-a i Gradskih ljekarni što, svatko na svoj način, svojim znanjem i proizvodima, u okviru vlastitih tehnoloških mogućnosti, doprinose da iz ove situacije izađemo sa što manje posljedica.

Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here