NOVA ELEKTROVOZILA ZA GRADSKA GROBLJA

Osam novih elektrovozila za prijevoz posjetitelja i tehničke potrebe Holdingove podružnice Gradska groblja, danas je predstavljeno si predano na upotrebu na Mirogoju.

Pored ispunjavanja ekoloških zahtjeva na očuvanju okoliša i korištenja obnovljivih izvora energije, vozila na električni pogon pogodna su za prometovanje grobljima jer su bešumna i ne ometaju potrebni mir. Vrijednost vozila je 1.417.437,50 kn (sa PDV-om), a 160.000,00 kn osigurano je iz poticaja Fonda za energetsku učinkovitost.

Vozila će biti razmještena na grobljima Mirogoj, Miroševac i Markovo Polje a sve informacije oko prijevoza za starije osobe i osobe s invaliditetom moći će dobiti na ulazima u groblja. Prijevoz će se obavljati besplatno.

Direktor gradskih groblja Patrik Šegota je naglasio tom prilikom naglasio kako će se arkade obnavljati shodno financijskim mogućnostima a trenutno se na Mirogoju obavljaju radovi na sanaciji staza i kanalizacijskih odvodnih cijevi a tijekom cijele godine će se obavljati hortikulturni radovi.

ŽELJKO KRZNARIĆ