OTVORENO GLAZBENO UČILIŠTE ELLY BAŠIĆ

U zgradi  nekadašnje topničke vojarne i kasnije vojne bolnice u Vlaškoj ulici u ponedjeljak je otvoreno glazbeno učilište Elly Bašić. Zgrada je izgrađena 1833. godine i zaštićeno je kulturno dobro.

Rekonstrukcijom ulične zgrade za potrebe glazbenog učilišta uređeno je 9 učionica, tri dvorane, 33 vježbaonica, multimedijalna knjižnica, prostori za administraciju te sanitarni i ostali prateći prostori

Za nas je ovo nešto o čemu smo do sada mogli samo sanjati -rekla je ravnateljica učilišta Mirela Buchberger-  stoga zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj umjetničkog obrazovanja Sada imamo prekrasan prostor na 3800 četvornih metara. Ove godine je upisano 865 učenika od osnovnog do srednjoškolskog programa. U godini kada slavimo 55. obljetnicu rada prvi pzta naši učenici i nastavnici neće se seliti na sedam lokacija. Tako nam je bilo do sada da smo bili u sedam podstanarstava a sada je ovo jedna druga priča.

Sve je prisutne pozdravio gradonačelnik Bandić koji je pritom naglasio kako seuređenje ovog kompleksa nastavlja vrlo brzo

-Ovdje će  na preostalih 33 tisuće četvornih metara svoje mjesto naći Glazbena škola Pavao Markovac – rekao je Bandić- Škola suvremenog plesa i 18. gimnazija. U naredne tri godine ćemo sve to napraviti i tako povećati izvrsnost obrazovanja u Zagrebu.

I na kraju treba naglasiti kako je 75 posto sredstava za rekonstrukciji iz fonda Europske unije a preostali dio je osigurao grad Zagreb.

ŽELJKO KRZNARIĆ