Obilježen Europski dan logopedije

                                                                                                                                 

 

Pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Hrvatsko logopedsko društvo organiziralo je obilježavanje Europskog dana logopedije 6. ožujka. Svake je godine taj dan posvećen određenoj problematici s područja jezično-govorno-glasovne komunikacije i poremećaja gutanja kojom se bave logopedi. Tema o ogodišnjeg Europskog dana logopedije 2020. godine bila je „Poremećaji čitanja i pisanja – nove tehnologije i novi pristupi“.

Središnji događaj obilježen je  u petak u dvorani Zicer u paviljonu 12 na zagrebačkom Velesajmu, a kako bi se šira javnost informirala o svim mogućnostima koje suvremena logopedska znanost i praksa nudi, u subotu je na Cvjetnom trgu održana javno zdravstvena akcija na tu temu.

-Akcijom smo željeli osvjestiti javnost i ukazati na problem poremećaja čitanja i pisanja koji nisu isključivo vezani uz školsku dob -rekla je predsjednica Hrvatskog logopedskog društva Draženka Blaži- Rano otkrivanje je najbolji način ali se često ti problemi otkriju tek u školskoj dobi. Dakle, i ovdje je preventiva od velikog značaja