VEČER MITOVA I LEGENDI GORSKOG KOTARA U DNEVNOM BORAVKU SUSJEDSTVA DELNICE EPK

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020.g. u 19 sati u Dnevnom boravku susjedstva Delnice (Narodna knjižnica i  čitaonica, Ante Starčevića 10, Delnice), jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se Večer mitova i legendi Gorskog kotara.

Davor Grgurić, jedan od najvećih poznavatelja povijesti i neispričanih priča Gorskog kotara, održat će predavanje na temelju prikupljenih usmenih predaja i vlastitih saznanja o nematerijalnoj kulturnoj baštini ovog kraja. Bit će riječi o goranskim običajima i vjerovanjima te o brojnim mitološkim bićima ove regije, nakon čega slijedi razgovor s publikom, u cilju pronalaska još nekih neispričanih priča Gorskog kotara.

Ulaz je slobodan!

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće.  Dnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.