KORONA VIRUS UTJEČE NA ZAGREBAČKI TURIZAM

Poznato je da Zagreb bilježi izvanredne turističke rezultate pa nas je zanimalo kakva je bila situacija u prva dva mjeseca ove godine.

Nakon siječnja i veljače imamo povećanje od dva posto u dolascima -rekla je Martina Binenfeld, direktorica Turistilđčke zajednice Zagreba- i oko četiri posto u noćenjima., No, nakon sjajnog siječnja koji smo završili sa deset postotnim povećanjem i u  dolascima i noćenjima veljača nam je zapravo donijela pad. Do sada imamo šest posto manje dolazaka i dva posto noćenja u Zagrebu. To je naravno rezultat situacije koja vlada u svijetu a izazvana je naravno, korona virusom. Prema našim podacima najveći pad za veljaču bilježe daleka tržišta a to su prvenstveno gosti iz Južne Koreje gdje je pad skoro 62 posto, te iz Kine, a veliki pad je na žalost i iz SAD-a oko 40 ‘0sto. Dakle, gosti s dalekih kontinenata otkazuju svoje dolaske i prate situaciju.

Turistička zajednica Zagreba je u kontaktu s Hrvatskom turističkom zajednicom i jednako se prate sva izvješća stožera Civilne zaštite.

Mi pratimo što se događa, kaže Martina Binenfeld, i u kontaktu smo jednako tako sa turističkom industrijom grada Zagreba. Nadamo se da će ipak ova situacija ubrzo biti iza nas.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO: ZNA.HR