SASTAO SE STOŽER CIVILNE ZAŠTITE ZAGREBA

Danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite grada Zagreba vezan uz pojavu korona virusa u Hrvatskoj.

Sazvali smo sjednicu stožera kako bi se stavili u slučaju potrebe u logističku potporu našem stožeru za zdravstvo -rekla nam je nakon sastanka Olivera Majič, zamjenica gradonačelnika – Takav je protokol o postupanju a mi smo danas u okviru naših nadležnosti razmotrili sve situacije koje se nameću i sve aktivnosti koje moramo učiniti a propisane suprotokolom. Jako je važno da je sutra pomoćnik ministra zdravstva sazvao sastanak svih županijskih stožera civilne zaštite gdje će se predočiti sve detaljne upute o postupanju.

Kako je naglašeno ima dovoljno objekata u gradu koji mogu biti pretvoreni u karantenske centre, te da nema potrebe da se kupuju velike količine u trgovinama jer će trgovine biti redovno snabdijevane robom.

Nema potrebe za panikom – naglašava Pavle Kalinić, pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama- Zagreb će učiniti sve da se građani zaštite. Imamo za sada samo jednog oboljelog i nema potrebe da se juriša na trgovine, a mi ćemo učiniti sve da život u Zagrebu normalno funkcionira.

Ovaj trenutak zahtjeva zasigurno jednu dozu ozbiljnosti -rekao je pročelnik ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč- i tako se treba ponašati. Mi smo suport ministarstvu zdravstva i čekamo povratak ministra  i daljnje instrukcije, ali kažem spremni smo i odgovorit ćemo na sve zahtjeve

ŽELJKO KRZNARIĆ