OTPOČEO SAJAM NAUTIKA TE DANI LOVA I RIBOLOVA

Od srijede je Zagrebački velesajam postao najveća hrvatska marina, otvranjem sajma Nautika te pratećih dana lova i ribolova.
„Poslovnu godinu započinjemo iznova dobrim vijestima i iznimno jakim sajamskim terminom predvođenim našom sajamskom perjanicom Nautikom. Za dva sajma angažirano je 9 sajamskih paviljona na 20.000 m2 prostora na kojem će svoju ponudu proizvoda i usluga te novitete predstaviti 404 izlagača iz 26 zemalja. Prema ključnim pokazateljima danas otvaramo najveći sajam Nautike u posljednjih deset godina. U odnosu na posljednje održano izdanje rast izložbene površine na Nautici je 10% dok je rast izloženih plovila 7%  s prezentacijom više od 300 plovila na ovogodišnjem izdanju. Bit će predstavljene 4 svjetske premijere plovila i 13 hrvatskih premijera.“, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.
Sajmove Nautika i Dani lova i ribolova tradicionalno je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je pohvalio organizaciju i pozvao sve zainteresirane da posjete Zagrebački velesajam.
„Sudeći po broju izlagača ovo je do sada najveći sajam“, rekao je te dodao kako će sajmovi biti još veći i bogatiji poslije planirane rekonstrukcije Zagrebačkog velesajma. Podsjetio je da rekonstrukcija uključuje kongresni centar, hotel i halu za sajmove, dok je uz Savu predviđen sportsko- rekreacijski centar. Zagrebački gradonačelnik poželio je nautičarima mirno more, lovcima dobru kob, a ribolovcima mirnu ruku.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 23. veljače, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.
U okviru danas otvorenih sajmova, u hotelu Westin će se 22. i 23. veljače održati Festival maslina, koji peti put zaredom okuplja brojne maslinare iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore.
ŽELJKO KRZNARIĆ