Povelja o suradnji Čazme i Zagreba

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i gradonaćčelnik Zagreba Milan Bandić potpisali su u ponedjeljak Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.

Veseli nas da smo danas potpisali povelju o prijateljstvu našeg malog grada i metropole – rekao je Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme-  Povod je tome dugogodišnja suradnja koju imamo kroz Supermaraton Zagreb-Čazma koji će po 45. puta ove godine povezati naša dva grada. Sirađujemo i na turističkom planu jer i mi imamo Božićnu priču koja se nadovezuje na zagrebački Advent jer dijeli nas tek ćetrdesetak minuta vožnje. Zahvaljujemo svima koji su omogućili da se mala Čazma nađe u društvu velikih gradova, prijatelja grada Zagreba.

Gradonačelnik Bandić je naglasio kako mu je drago da su stavili točku na i na sve ono što je dogovarano i što je rezultiralo potpisivanjem ove povelje.

Vežu nas dva Kaptola -naglasio je Bandić- i maraton koji veže dva Kaptola. Nekada sam i sam trčao taj maraton, a 29. ožujka će Zagreb  poduprijeti 45.izdanje maratona Od Kaptola do Kaptola kao i do sada.

ŽELJKO KRZNARIĆ