TEHNIČKI MUZEJ ZOVE NA PREDAVANJE

U četvrtak, 30. siječnja  u 18 sati u kinodvorani Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” održati će se znanstveno-popularno predavanje na temu – nOVE SVEMIRSKE MISIJE -ASTRONAUTIKA 2020, Predavač je Ante Radonić

Ove godine očekuje nas mnogo uzbudljivih događaja na polju svemirskih letova i istraživanja svemira. U orbitu oko Zemlje poletjeti će novi tipovi svemirskih brodova sa ljudskom posadom. Istovremeno obavljaju se posljednji pokusi za početak redovitih turističkih podorbitalnih letova.
U ljeto kreće cijela međunarodna flota robotskih letjelica prema planetu Marsu.
NR Kina pokušati će ostvariti svoj dosad najambiciozniji projekt na planu robotskih letjelica. Pokušat će automatskim putem dopremiti uzorke s Mjeseca na Zemlju. Kako će se odvijati ova tehnički izuzetno složena operacija?
Predavanje će biti popraćeno mnoštvom fotografija. Ulaznice po cijeni od 15 kuna mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme Muzeja i prije početka predavanja. Rezervacija ulaznica moguća je na telefon 01/4844 050 u radno vrijeme blagajne Muzeja (utorak-petak 9-17 sati). Broj ulaznica je ograničen.

ŽELJKO KRZNARIĆ