MUO: Selfie Hat Performance sa šeširima

 

 

U povodu aktualne izložbe šešira i asamblaža All you need is a Hat zagrebačke primijenjene umjetnice i kitničarke Staše Čimbur u Muzeju za umjetnost i obrt, u subotu 25. siječnja od 12 do 14 sati održat će se prvo i ekskluzivno poziranje sa šeširima, tzv. Selfie Hat Performace. Riječ je o događanju u kojem će sve pripadnice ljepšeg spola, ljubiteljice modnih dodataka, moći uživati u isprobavanju raskošnih i ekstravagantnih šešira.

U Muzeju ističu kako je ovo jedinstvena prilika koja se ne događa često jer je riječ je o kolekcijama šešira zanatske vrsnoće oblikovanja, šešira oblikovanih iz kitničarskih slamnatih traka, kolekcije filcanih šešira, klasičnih ženskih šešira pa i otkačenih fascinatora iz vlasništva Josipe Lisac.  Upravo će se oni moći isprobat, te će se u njima moći fotografirati uz prigodu kulisu.

Muzej je tom prigodom, za dva sata uživanja u performansu sa šeširima i druženju sa umjetnicom i kitničarkom Stašom Čimbur, odlučio pokloniti besplatan ulaz na događanje svim ljubiteljicama ovog  nezaobilaznog ekstravagantnog asesoara.

Da šeširi i fascinatori ne moraju krasiti glave i upotpunjavati stil samo poznatih pjevačica, glumica ili pripadnika kraljevskih obitelji uvjerit će vas jedinstvena prilika da kročite u svijet Stašinih šešira ove subote, poručuju iz Muzeja i pozivaju na događanje.

ŽELJKO KRZNARIĆ