DUGOTRAJAN PLJESAK PUBLIKE NA PREMIJERI BOKSAČKOG SRCA

‘Boksačko srce’ nova je predstava nastala u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino, čija je premijera održana u petak navečer u prepunoj maloj dvorani Lisinskog. Pljesak i uzvike bravo pozpuno su zaslužili akteri ove predstave Marko Torjanac i mladi Filip Vidović.

Iza naslova ‘Boksačko srce’ nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

Pravi kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac daje višestruki potpis i predstavi – redatelj je, osmislio je scenografiju, oblikovao svjetlo te glumi ostarjelog, bivšeg boksača. U ulozi mladića čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim gledali smo Filipa Vidovića, sina glumačke legende Ivice Vidovića i glumice Gordane Gadžić, koji se proslavio glavnom ulogom u Ciganinu, ali najljepšem zagrebačkog HNK, čiji je sad stalni član, te je za tu ulogu osvojio nekoliko glumačkih nagrada.

Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u Boksačkom srcu donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu.

Nakon predstave oba su glumca primala brojne čestitke a Marko Torjanac nam je rekao kako ovo oduševljenje publike se ne može hiniti te da je ono iskreno, što se vidjelo i po reakcijama za vrijeme predstave. Evo, već u subotu igramo ponovno te 6. i 21, veljače ovdje u dvorani Lisinskog a dalje ćemo vidjeri, rekao nam je Marko Torjanac.

Naša je preporuka svakako pogledati.

ŽELJKO KRZNARIĆ