VATROGASCI KOD GRADONAČELNIKA

U četvrtak e u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Zagreba u povodu 150. obljetnice od utemeljenja vatrogastva u glavnome gradu Republike Hrvatske. Na sastanku se razgovaralo o pokroviteljstvu gradonačelnika i Grada Zagreba te o programu obilježavanja ovoga velikog događaja za vatrogasnu zajednicu.

Predsjednik VZGZ Zlatko Križanić posebno je naglasio da je gradonačelnik prihvatio ne samo pokroviteljstvo već i funkciju predsjednika Organizacijskog odbora proslave. ”Bit će to proslava velikog jubileja, a program će uključivati različite aktivnosti poput Dana otvorenih vrata na Trgu bana Josipa Jelačića, oslikavanje tramvaja s našim bojama, a kruna svega će biti svečana akademija u Lisinskome’
Pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije Pavle Kalinić je rekao da je Grad Zagreb  ponosan na svoju javnu vatrogasnu postrojbu i dobrovoljne vatrogasne postrojbe i naglasio kako se nada daće biti još bolji u narednom vremenu.

Osim spomenute obljetnice DVD-a Zagreb, JVP-e Grada Zagreba obilježavaju 110-ti, a Vatrogasna zajednica Grada Zagreba 90-ti rođendan.