Najavljena bogata 2020. u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića!

Kazalište Marina Držića u 2020. godinu ulazi s mnoštvom najava koje se nastavljaju na uspješnu 2019. godinu u kojoj je postavljeno sedam premijernih naslova te podignut prihod od prodaje ulaznica za 159%. Nova godina će donjeti još ambiciozniji repertoar pod vodstvom ravnatelja Paola Tišljarića, a na Velikoj Sceni i Sceni Bursa će se uprizoriti čak 9 samostalnih i koprodukcijskih premijera te još 2 naslova u popratnom dijelu programa.

Autor video trailera je Miran Brautović / Palm Productions, a autor vizualnog identiteta Luka Predragović / Maji Studio. KMD se zahvaljuje Rezervatu Lokrum koji su glumce i tehničku ekipu ugostili na otoku početkom rujna 2019. te omogućili snimanje na predivnim lokacijama!

Godina započinje naslovom “Djeca recesije”, 17. siječnja u koprodukciji sa splitskim kazalištem PlayDrama prema tekstu Dina Pešuta u režiji Ivana Plazibata. Dotad su već započele probe kultnog komada “Kate Kapuralica” prema tekstu Vlaha Stullija u režiji Ivice Kunčevića te će premijeru imati 21. veljače. Nedugo nakon toga će se dogoditi dubrovačka premijera predstave za djecu i mlade “Priče iz davnine”; riječ je o koprodukciju s Kazalištem Trešnja iz Zagreba u režiji Paola Tišljarića koja će u Dubrovniku zaigrati 6. ožujka prema motivima Ivane Brlić Mažuranić koje je adaptirala Lada Kaštelan.

21. ožujka će se odigrati premijera plesne predstave “Rita Klaus” autorice Mile Pavičević i Martina Hansena. Internacionalna koprodukcija s Tanzhaus Zurich i Dancehouse Melbourne podržana je od strane fonda Hauptstadt Kulturfonds Berlin. Travanj i svibanj će biti zaokruženi premijerama “Drama o mirjani i ovima oko nje” (autor Ivor Martinić, redateljica Lea Anastazija Fleger na Velikoj Sceni) i “Prosidba” (autor A.P. Čehov, redateljica Helena Petković na Sceni Bursa).

Tijekom Dubrovačkih ljetnih igara uprizorit će se koprodukcija “Zlatno libro” prema tekstu autora Ivice Kipre i Aleksandre Piteše, a ambijentalnu izvedbu će režirati Helena Petković. Nakon ljetne pauze do kraja godine premijere će još imati naslovi “Vojnović jučer i danas” (autorski projekt redateljice Tamare Damjanović), “San ljetne noći” (W. Shakespeare u režiji Marine Pejnović) te Voltaireov “Candide” u režiji Hrvoja Korbara. U repriznom programu je također odabrano deset uspješnica iz proteklih kazališnih sezona.

KMD