Dinamove su ambicije uvijek maksimalne, a to znači – dvostruka kruna, naglasio je danas Dinamov trener Nenad Bjelica u uvodnom obraćanju novinarima na okupljanju prve momčadi uoči proljetne polusezone.

U prvom radnom tjednu u novoj godini u kadru trenera Bjelice su vratari Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš i Renato Josipović, braniči Kevin Theophile, Emir Dilaver, Petar Stojanović, Marin Leovac, Dino Perić, François Moubandje, Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Kim Hyun Woo, vezisti Arijan Ademi, Dani Olmo, Lovro Majer, Amer Gojak, Luka Ivanušec, Nikola Moro, Izet Hajrović, Mario Šitum, Damian Kądzior, Iyayi Believber Atiemwen, Antonio Marin, Marko Đira, Bartol Franjić i Tomislav Krizmanić te napadači Bruno Petković, Mario Gavranović, Mislav Oršić, Komnen Andrić, Sandro Kulenović, Roko Baturina, Mario Ćuže i Robert Mišković.

Ovaj popis još nije konačan, a poštedu prvoga dana dobili su Olmo, Stojanović i Andrić.

Pred nama su jasne ambicije. U prvenstvu smo na dobrom putu obraniti naslov prvaka, u Kupu smo u četvrtfinalu gdje imamo teškoga suparnika, ali vjerujem da smo sposobni doći do finala i isprati gorak okus od prošle sezone kad smo izgubili Kup. Isto tako, želimo promovirati mlade igrače, pružiti im možda više prilike nego jesenas jer oni su dodatna vrijednost za Dinamo  dodao je trener Bjelica.

 

Kakvo je stanje s Danijem Olmom? Mnogo je medijskih nagađanja oko njegova odlaska ili ostanka.

Dani ima ugovor s Dinamom još godinu i pol. U petak će se priključiti momčadi i normalno računamo na njega za proljetni dio sezone.

Na proljeće nećete igrati Europu, a u prvenstvu imate velikih 12 bodova prednosti na vrhu. Bi li vam u takvim okolnostima više odgovaralo da Olmo ostane ili ipak ode kako biste mogli uigravati neka nova rješenja za novu sezonu?

Želimo ono što je najbolje i za Olma i za klub. Ako je najbolje rješenje da Olmo ostane i produlji ugovor, onda ćemo na njemu graditi našu igru na proljeće. Ako ne ostane, onda će neki drugi igrači dobiti prednost. Ne opterećujem se time, klub će odlučiti. Pripremam se kao da će Olmo ostati. Ako ne ostane, imamo jako puno unutarnjih rezervi u našim igračima, u Ivanušecu, Majeru, Gojaku. Puno je priča oko brojnih igrača. Još sam na kraju polusezone rekao da sam siguran da klub neće napustiti više od jednog ili dvojice stožernih igrača. Pod stožernima mislim na one koji su iznijeli teret jeseni, dakle Oršić, Petković, Olmo, Gojak, Ademi… Vidjet ćemo što će biti, ali imamo unutarnjih rezervi tako da i bez pojačanja možemo zamijeniti svakoga tko bi nas mogao napustiti.

Hoćete li, s obzirom na smanjen broj utakmica u proljetnoj polusezoni, smanjivati kadar?

Amanjujemo ga. Ivo Pinto najvjerojatnije će na posudbu u Portugal, Marko Lešković je na posudbi u Lokomotivi… Možda će još trojica. četvorica igrača otići nekamo gdje bi imali više šansi igrati, ali pritom ne mislim na mlade.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here