GRADONAČELNIK ČESTITAO PRAVOSLAVNI BOŽIĆ

 

 U povodu pravoslavnog Božića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je episkopu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i mitropolitu zagrebačko – ljubljanskom dr. Porfiriju Periću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Dušku Spasojeviću i protojereju Makedonske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu Kirku Velinskom te svim vjernicima pravoslavne ispovijesti čestitku u kojoj, između ostalog, stoji:

 

U ozračju Božića, u vremenu kada Bog na poseban način postaje blizak čovjeku, budimo i mi blizu jedni drugima te otvorenih očiju i srdaca širimo mir i dobro!

Želim da jedni drugima budemo dar, da u tom sebedarju naša ljudska, kršćanska riječ donese toplinu i svjetlo tamo gdje je ono najpotrebnije – siromašnima i onima koji trpe, osamljenima, zanemarenima, bolesnima – svima kojima je potrebna naša solidarnost i konkretna ruka pomoći. Neka nam Božićna svjetlost pomogne kako bismo uvidjeli potrebe svih oko nas te kako bismo još bolje surađivali i tako nastavili graditi uspješne odnose u Gradu Zagrebu, ali i šire.

Zahvalni za proteklu., oplemenimo i Novu godinu istom željom i gorljivošću za služenjem potrebitima kako bismo baš svakom građaninu mogli pružiti bliskost i solidarnost.

Čestitajući Vam Božić, želim da u prijateljskom dijalogu jedni drugima budemo donositelji tolerancije, radosti, mira i nade.