Dobrotvorna akcija ZKM-a – kupnjom kazališne karte za ‘Pansion Eden’ donirate Isusovačkoj službi za izbjeglice

ZKM: POZIV NA AKCIJU – POGLEDAJTE HVALJENU DRAMU I POMOZITE SMANJITI DRAMU IZBJEGLICA – KAZALIŠNA ULAZNICA KAO DONACIJA

Zagrebačko kazalište mladih i Tportal pozivaju vas da se odazovete dobrotvornoj akciji u kojoj ćete kupnjom ulaznice za hvaljenu kazališnu ZKM-ovu predstavu Pansion Eden donirati Isusovačkoj službi za izbjeglice (JRS), koju vodi redovnik isusovac Tvrtko Barun.

ZKM tijekom siječnja 2020. provodi dobrotvornu akciju kojom će polovicu prihoda od ulaznica (po 80 kn) donirati za rad JRS-a s izbjeglicama.

Kvalitetnim i kontinuiranim radom ta katolička organizacija pod Barunovim vodstvom zagovara potrebe i prava izbjeglica te svih prisilno raseljenih osoba. Tu je i poveznica dobrotvorne akcije sa ZKM-ovim Pansionom Eden, u režiji Árpáda Schillinga, jer predstava pred sve nas postavlja pitanje što smo u stanju učiniti u ime obitelji i pri tome okrenuti glavu od stradanja drugih obitelji? Zamašnjak priče tragedija je migranata koji su se ugušili u kamionu krijumčara. Mađarska redateljska zvijezda Árpád Schilling, kao kulturni, društveni i politički aktivist, nije propustio s ansamblom ZKM-a tematizirati taj stvarni događaj iz Mađarske, koji je u Schillingovu autorskom projektu prikazan kao posrnuće jedne hrvatske obitelji.

Ulaznice za izvedbe 25. i 26. siječnja 2020. možete kupiti već od danas na blagajni ZKM-a i pomoći hvale vrijedan rad Tvrka Baruna s izbjeglicama.