GODIŠNJICA SMRTI VLADE GOTOVCA

izaslanstvo HSLS-a predvođeno predsjednikom Dariom Hrebakom, predsjedničkim kandidatom Dejanom Kovačem te članovima vodstva stranke, položilo je cvijeće i zapalilo svijeću na grob osnivača i predsjednika HSLS-a  Vlade Gotovca povodom 19. godišnjice njegove smrti.

Tom prilikom Dario Hrebak je rekao da je Vlado Gotovac bio je savjest hrvatskoga naroda i prosvjetitelj našeg doba, a njegovo djelo treba sačuvati za generacije koje dolaze. HSLS je ponosan što je Gotovac bio jedan od njegovih utemeljitelja, koji je poštivao raznolikost i definirao je kao bogatstvo, a ne kao način podjele.

Dejan Kovač je rekao da Hrvatsku vidi kao moderno društvo u kojoj će pojedinac biti najveća vrijednost, a sloboda naš najveći ideal. Na taj način želim voditi Hrvatsku kao budući predsjednik svih hrvatskih građana. Politika ne mora biti prljava ako se njome bave moralni, čisti i odgovorni ljudi. Upravo zbog Vlade Gotovca vjerujemo da je politika uzvišen posao i na tim vrijednostima želim graditi Hrvatsku budućnosti.

„Jedini je smisao moga rada u nastojanju da se osigura prava, ljudska, pravedna i slobodna zajednica – za sve i svugdje; zajednica koja raznolikost ne samo podnosi, nego joj se i raduje upravo onako, kako se graditelji katedrale u Chartresu raduju, kad iz raznobojnih stakala slažu svoje vjerničke rozete. Tako radostan i tako raznolik svijet – to je moj san! Ako zbog njega moram biti suđen, ja na to pristajem jer bez toga sna ni ja ni moje djelo nemamo nikakva smisla.Vlado Gotovac“

ŽELJKO KRZNARIĆ