izaslanstvo HSLS-a predvođeno predsjednikom Dariom Hrebakom, predsjedničkim kandidatom Dejanom Kovačem te članovima vodstva stranke, položilo je cvijeće i zapalilo svijeću na grob osnivača i predsjednika HSLS-a  Vlade Gotovca povodom 19. godišnjice njegove smrti.

Tom prilikom Dario Hrebak je rekao da je Vlado Gotovac bio je savjest hrvatskoga naroda i prosvjetitelj našeg doba, a njegovo djelo treba sačuvati za generacije koje dolaze. HSLS je ponosan što je Gotovac bio jedan od njegovih utemeljitelja, koji je poštivao raznolikost i definirao je kao bogatstvo, a ne kao način podjele.

Dejan Kovač je rekao da Hrvatsku vidi kao moderno društvo u kojoj će pojedinac biti najveća vrijednost, a sloboda naš najveći ideal. Na taj način želim voditi Hrvatsku kao budući predsjednik svih hrvatskih građana. Politika ne mora biti prljava ako se njome bave moralni, čisti i odgovorni ljudi. Upravo zbog Vlade Gotovca vjerujemo da je politika uzvišen posao i na tim vrijednostima želim graditi Hrvatsku budućnosti.

„Jedini je smisao moga rada u nastojanju da se osigura prava, ljudska, pravedna i slobodna zajednica – za sve i svugdje; zajednica koja raznolikost ne samo podnosi, nego joj se i raduje upravo onako, kako se graditelji katedrale u Chartresu raduju, kad iz raznobojnih stakala slažu svoje vjerničke rozete. Tako radostan i tako raznolik svijet – to je moj san! Ako zbog njega moram biti suđen, ja na to pristajem jer bez toga sna ni ja ni moje djelo nemamo nikakva smisla.Vlado Gotovac“

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here