DAN KOORDINACIJE NACIONALNIH ZAJEDNICA

Dan Koordinacije i predstavnika vijeća nacionalnih manjina Grada Zagreba, svečano je obilježen u Maloj dvorana Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog , a prisutne je pozdravio gradonačelnik Milan Bandić.

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba svojim je Statutom odredila svoj Dan 10. 12., kada se obilježava  Međunarodni dan ljudskih prava, kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948. i po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi, između ostalog na život, slobodu i sigurnost, bez ikakvih razlika.

Novi predsjednik Koordinacije Juraj Bahnik

Mi živimo multikulturalnost, multietičnost i multikonfesionalnost -naglasio je gradonačelnik Bandić– Imamo 22 nacionalne zajednice od kojih je 18 etablirano u koordinaciju a četiri nemaju uvjete da imaju svoje vijeće. Mnogi moji kolege iz Europe, iz zemalja koje imaju dugu tradiciju demokracije mogu doći u Zagreb i učiti o tome.Pa i advent koji je proglašen tri puta najboljim u Europi nikada ne bi bio to da nema multietičnosti, multikulturalnosti i multikonfeionalnosti.