Sabor sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika

U starogradskoj vijećnici u četvrtak je održan sedmi izborno izvještajni Sabor sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Grad Zagreb, kao  grad i kao županija se po svom razvoju nalazi iznade europskog prosjeka, a tog rezultata, kao što i gradonačelnik ističe, ne bi bilo bez naših zaposlenika, i bez dobrog socijalnog dijaloga i partnerstva, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, pozdravljajući sudionike Sabora te dodala kako se u posljednje vrijeme, ne samo u neformalnim razgovorima nego i u medijskom prostoru, često može čuti za novosastavnicu „uhljeb“ i sintagmu „realni sektor“.

Svi rezultati istraživanja demistificiraju priču o nekim posebnim pravima za zaposlenike u javnom sektoru kao posljedici kolektivnih pregovaranja. Tamo gdje postoji socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje prava radnika su relativno ista. Dakle, argumenti i istraživanja demistificiraju tu priču, naglasila je zamjenica i uputila apel svima da zbog jasnoće razumijevanja i zbog kvalitete socijalnog dijaloga pojmovi moraju biti jasni.

Olivera majić je naglasila i kako je kvaliteta socijalnog dijaloga u Gradu Zagrebu prepoznata i kako GSV funkcionira vrlo uspješno.
Svoj je govor završila citirajući jednog od najboljih menadžera Thomasa J. Watsona: zapalite mi sve moje tvornice, zapalite mi računala, ali mi ostavite moje ljude jer ću s njima ponovno biti najbogatiji.

Prisutne su pozdravili i ministar rada  mirovinskog sustava Josip Aladrović te dosadašnji predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša.

ŽELJKO KRZNARIĆ