RASPRAVA O GUP-u IPAK PREBAČENA U VELJAČU

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvjestio je novinare kako se rasprava o GUP-neće održati u prosincu već se prebacuje na posebnu sjednicu Gradske skupštine, zakazanu za 6. veljače.

Iako se GUP po hitnom postupku trebao naći na sjednici u ponedjeljak, 9. prosinca, na čijem dnevnom redu su i rebalans proračuna za 2019. i novi proračun, Bandić je objasnio da je ipak sazrijela odluka da se GUP, kao jedina točka, uvrsti na posebnu sjednicu.

“Ako smo čekali tri, četiri godine onda možemo čekati još mjesec i pol dana”, naglasio je Bandić, ujedno ćemo pokazati da nije bila namjera GUP progurati ispod radara u predblagdansko vrijeme kao što to tvrdi oporba.

Smatra da će njegovom odlukom biti zadovoljna i oporba koja je tražila da se prijedlog makne sa sjednice u prosincu. “Sad ćemo upoznati drugačijeg Bandića koji zna poslušati, ali ne toliko opoziciju, koliko građane i javnost”, kazao je Bandić.

Gradonačelnik se ispričao gospodarstvenicima, građanima i tvrtkama za koje je rekao da taj strateški dokument čekaju kao ozebli sunce što će čekati još mjesec i pol dana.i objasnio da je prilikom odlučivanja o prebacivanju te točke vagao između onog što bi izgubili ako bi forsirali i onog što bi dobili kad ne bi forsirali. Smatra da će sada formalno izgubiti, a sadržajno puno više dobiti.

ŽELJKO KRZNARIĆ