Gradski SDP na održanoj konferenciji za novinare pod nazivom “Koruptivni Advent u Zagrebu – tko je pokrovitelj? HDZ, premijer, gradonačelnik ili predsjednica?” prozvao je Grad za netransparentno davanje kućica u najam tijekom trajanja Adventa.
Gordan Maras se na presici pojavio s fritulama koje se posluuju na adventu i rekao:

“Ovo su fritule, one koštaju 20 kuna. Tu je trošak materijala dvije do tri kune, trošak rada dvije do tri kune, ostali trošak koji uključuje potrošni materijal i kućicu koju plaća koncesionar Gradu također dvije do tri kune, a deset kuna je trošak korupcije. Deset kuna na svaku ovu fritulu umjesto u gradskoj blagajni završi u džepovima interesnih skupina povezanih s gradonačelnikom Bandićem”, rekao je Maras.

Ugovori o najmu kućica iznajmljivači s najmoprimcima potpisuju mjesecima prije nego što su uopće dobili javni prostor u zakup, a najatraktivnije lokacije svake godine dobivaju isti koncesionari, zbog čega će gradski SDP od DORH-a zatražiti da istraži koliko je novaca na taj način Grad izgubio.

“Reći ću još jednu stvar, ove godine je visoka pokroviteljica najkorupiranijeg Adventa u Europi, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja na taj način amenuje i podržava ovakvo ponašanje”, istaknuo je Maras.

Gradski SDP-ovci upozoravaju da je riječ o prevelikom novčanom gubitku za Grad u korist privatnih interesa. Podsjetili su da Split godišnje tijekom Adventa više zaradi na svojih 19 kućica nego Zagreb od njih sveukupno 228,

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here