RAB PREDSTAVIO NAJLJEPŠI OTOČKI ADVENT

U palači Dverce u utorak je predstavljen najljepši otočki advent, bogati adventski program na Rabu. Novinarima su program predstavili rapski gradonačelnik Nikola Grgurić i direktorica Turističke zajednice Ivana Marušan.

Gradonačelnik Grgurić je naglasio da turističke zajednice obaju gradova izvrsno surađuju, a rezultat te suradnje je današnje predstavljanje programa  manifestacija koja je dosegnula razinu da može biti partner gradu s najboljim Adventom u Europi, onom u Zagrebu.

Zagreb ima najljepši europski Advent, a Rab otočni. Rapski Advent svakako vrijedi posjetiti jer nudi uživanje u domaćim delicijama, kulturno-umjetničkome i zabavnom programu te u atmosferi, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je nazočio predstavljanju zajedno s direktoricom Turističke zajednice Zagreba Martinom Binenfeld

Martina Bienenfeld, je naglasila da su rapski kolege puno naučile iz iskustva Zagreba koji je postao grad-uzor za priređivanje adventskih manifestacija.  

Direktorica Turističke zajednice grada Raba Matušan je navela što sve očekuje posjetitelje  rapskog Adventa koji započinje 30. studenoga: Tijekom ovogodišnjeg Adventa za turiste će svoja vrata otvoriti tri hotela, a organizira se i bogat program kako bi turisti mogli doživjeti Rab kao aktivnu destinaciju i za bicikliranje, pješačenje i planinarenje. 
Povijesna jezgra Raba u svome blagdanskom ruhu i ove godine nudi raznolike sadržaje: romantični park Dorka i prigodno paljenje svijeća na adventskome vijencu te prikaz živih jaslica koje dočaravaju božićnu duhovnost, Ulicu biskupa Draga sa svjetlećim skulpturama, Trg Municipium Arba kao središta ugostiteljske i koncertne ponude te još mnogo toga.

ŽELJKO KRZZNARIĆ