OTVOREN VINOcom-FESTIVAL VINA I KULINARSTVA

U hotelu Esplanade otvoren je u petak 14. međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb VINOcom 2019., koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Na području Zagreba, posebice na njegovom sjeveroistočnom dijelu tradicionalno je prisutna vinogradarska proizvodnja, te danas imamo evidentirano 17 registriranih podruma, istaknula je na otvaranju zamjenica gradonačelnika Olivera Majić te dodala kako je Zagreb proširio svoju agroturističku ponudu, zahvaljujući ponajprije naporima Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo: Danas zato možemo reći da sve više obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ima registriranu djelatnost turizma na seljačkom domaćinstvu. To je ujedno i najbolji način prezentacije ukupne agroturističke ponude Grada Zagreba.

Dvodnevni Festival održava se s ciljem afirmiranja vinogradarsko-vinske djelatnosti i proizvođača vina i hrane iz naše zemlje, kao i iz susjednih zemalja te šire Europe. Na Festivalu, koji je postao najuspješniji u ovome dijelu Europe, ove godine izlaže više od 300 izlagača proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Hrvatske i svijeta.

ŽELJKO KRZNARIĆ