Javno zdravstvena akcija “Otkrij rano”

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Zaklada „Hrvatska kuća disanja“ organizirali su javnozdravstvenu akciju Otkrij rano povodom Svjetskog dana kronične opstruktivne plućne bolesti,

Cilj akcije „Otkrij rano“ je podizanje svijesti o važnosti preventivnih pregleda kojima se na vrijeme može otkriti i pravovaljano djelovati na kroničnu opstruktivnu bolest pluća (KOPB). Na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu od 10:00 do 14:00 sati zdravstveni djelatnici Klinike za plućne bolesti Jordanovac, Specijalne bolnice za plućne bolesti, Poliklinike za bolesti dišnog sustava Zagreb i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su za sve zainteresirane građane osigurali besplatan test ispitivanja plućne funkcije – spirometriju uz mjerenje ugljičnog monoksida u izdahnutom zraku (CO). U obilježavanju Svjetskog dana KOPB-a sudjelovala je i Gradska ljekarna Zagreb.

                        Istog dana, u prostorijama Poliklinike Specijalne bolnice za plućne bolesti, Rockefellerova 3 održana je  besplatna,  interaktivna radionica “Pravilna uporaba inhalera – vježbamo zajedno”.

ŽELJKO KRZNARIĆ