Plesna predstava ‘Bez cenzure’ u Lisinskom

Povodom Mjeseca borbe protiv raka dojke udruga SVE za NJU, Alldance i tvrtka AVON uz podršku Gradskog ureda za kulturu organizira u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski u ponedjeljak, 28.10.2019. u 20 sati plesnu predstavu:

‘BEZ CENZURE’

Sudionici:
Plesni studio Alldance i Plesna skupina SVE za NJU

Voditeljica:
Barbara Kolar

„Bez cenzure“ je plesna predstava koja se bavi onime što muči sve žene u našem suvremenom društvu, vlastitim razvojem, oslobađanjem od nametnutih stega, traganjem za vlastitom unutarnjom snagom, senzualnošću i ženstvenošću kroz sve ono što život nosi, pa čak i ona najteža iskušenja poput borbe s opakim bolestima.

„Alldance studio“ na jedinstven način spaja senzualnost i jazz dance. Plesačice iz studija godinama plešu s ženama oboljelima od raka, članicama Udruge Sve za Nju, pri čemu ples nema samo tjelesnu dimenziju, već je puno više od toga. Osnivačica Studia i voditeljica plesnih tehnika, Petra Seitz, svojim plesnim umijećem kombiniranim sa senzibilitetom i empatijom je pronašla put do žena koje su prošle (ili još prolaze) životnu kušnju kakvu nosi suočavanje sa zloćudnom bolešću. Naučila je žene da se ponovo sprijatelje s vlastitim tijelom, da ponovo otkriju ljepotu u životu, druženju s drugima i uživaju u vlastitoj ženstvenosti.

U skupini nastupaju različite žene. Neke od njih su mlade i zdrave, a druge su različitih dobi od kojih su neke još u procesu liječenja. Ono što fascinira je hrabrost koju pokazuju kako svojom ustrajnom borbom protiv opake bolesti, tako i izlaskom na pozornicu i dijeljenjem svojih emocija s gledateljima. Ovaj njihov nastup, uz to što je podrška svim oboljelim ženama, za cilj ima podizanje svijesti o važnosti redovitih pregleda i brige o zdravlju.

Ulaznice za predstavu možete kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski ili na linku http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/plesna-predstava-bez-cenzure/