Posveta ženstvenosti u Muzeju za umjetnost i obrt

Spektakularnom slavljeničkom revijom, koja je nosila prepoznatljivi pečat ženstvenosti, glamura i bezvremenske elegancije, eNVy room je 14. listopada u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, pod generalnim pokroviteljstvom zlatarnica ZAKS, proslavio uspješnih 15 godina stvaranja na hrvatskoj modnoj sceni. Samo dva tjedna kasnije, 28. listopada, u istom će zagrebačkom muzeju dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, obilježiti veliku obljetnicu otvorenjem jedinstvene modne izložbe “Posveta ženstvenosti” čija će vrata posjetiteljima biti otvorena sve do 17. studenog.

Iako izložba “Posveta ženstvenosti” nije zamišljena kao retrospektivna, dvadeset i sedam pomno selektiranih odjevnih predmeta, koji će krasiti prostor Muzeja za umjetnost i obrt, posjetiteljima će ponuditi detaljan uvid u kreiranje jednog autentičnog i prepoznatljivog modnog rukopisa koji se 15 godina razvijao i usavršavao pod imenom studija eNVy room. Od samih početaka i prve prikazane revije 2004. godine pa sve do danas, modni je dvojac nadahnuće za svoje kolekcije pronalazio u različitim modnim erama, no uvijek je, kreirajući odjeću neprolazne ljepote i bezvremenske elegancije, na umu imao senzualnost i moć žene za koju stvara. Nepobjediva i neodoljiva snaga ženstvenosti utkana je tako u svaki šav njihova stvaralaštva i čini neodvojivi dio šarma njihove autentične estetike, bilo da je riječ o modnim pričama kojima, u sklopu svojih uvijek magičnih revija, očaravaju publiku iz sezone u sezonu, o glamuroznim custom made haljinama za najveće hrvatske zvijezde ili pak o čarobnim vjenčanicama kojima oduševljavaju mladenke od prve bridal kolekcije 2012. godine. Ženstvenost nepogrešivo prožima svaku modnu kreaciju brenda eNVy room, utkana je u svaku siluetu i u svaki pa i najsitniji detalj, krije se u svakoj predimenzioniranoj mašni, romantičnoj čipki, u volanima i ovratnicima, u beskonačnoj igri suprotnosti, u svakom senzualnom prorezu i naboru. Premda svake sezone zablista u nekoj novoj, dotad neispričanoj modnoj priči, neodoljiva čar ženstvenosti s eNVy room potpisom skriva se u svim kontrastima, u svemu onome što, na koncu, znači biti ženom. Ona je istovremeno i nježna i odvažna, zavodljiva i misteriozna, izazovna i zatvorena, bajkovita i pomalo drska, no uvijek beskompromisno elegantna, glamurozna i samo svoja.

Modno stvaralaštvo eNVy rooma u punom je smislu “Posveta ženstvenosti”, a dvadeset i sedam pomno probranih modnih eksponata pružit će jedinstveni pogled na 15 godina stvaranja posvećenih ženskoj ljepoti, senzualnosti i moći. Osim nekih od prvih eNVy room kreacija, posjetitelji će moći uživati u odabranim modelima vjenčanica iz bridal kolekcija, komadima prikazanima na modnom događanju Fashion.hr ili pak na mnogobrojnim samostalnim revijama, a  imat će i jedinstvenu priliku izbliza pogledati custom made kreacije poput haljine koju je na koncertu u dvorani Lisinski nosila Nina Badrić ili one u kojoj je, na Euroviziji 2018. u Lisabonu, zablistala Franka Batelić. Izložba “Posveta ženstvenosti” svojevrsni je modni vremeplov koji će publiku upoznati s karakterističnim kreacijama modnog dvojca, povesti na putovanje kroz stvaranje jedinstvenog modnog rukopisa i dopustiti joj da zaviri u djelić jednog iznimno plodnog i uspješnog 15-godišnjeg stvaralaštva.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO:KARLA JURIĆ