KREĆE POLITIČKO KAZALIŠTE

Kazalište Planet Art predstavlja poseban projekt okupljanja jednakih, pod nazivom ‘Političko kazalište’.
Riječ je o političkim diskusijama otvorenima za javnost u kojima će pod sloganom ‘Nove snage – Nova rješenja’ sudjelovati stranke i nezavisni zastupnici lijevog centra (od ljevice do centra i od centra do ljevice) koji su se u političkom prostoru pojavili tijekom zadnjih par godina i koji ne sudjeluju u obnašanju vlasti, već djeluju kao opozicija u Saboru ili na lokalnim razinama ili su se pokazali kao nova politička snaga.
Cilj ove platforme „od centra do ljevice – od ljevice do centra“ je putem pojedinačnih diskusija analizirati, bistriti i nalaziti stavove u ključnim temama za budućnost Hrvatske i tako građanima ukazati na nove snage lijevog centra koje donose nova i kvalitetna rješenja.
Naziv prvog izdanja ‘Političkog kazališta’ koje će se održati u ponedjeljak 21. listopada u 20h u Kazalištu Mala scena je ‘Kuda ide Zagreb?’, a tema se odnosi na stanje i upravljanje gradom Zagrebom s posebnim naglaskom na događanja vezana uz donošenje izmjena i dopuna ID GUP-a grada Zagreba, te uz njih vezanog kontroverznog projekta zvanog ‘Zagrebački Manhattan’.
Posebno nam je drago, a čini nam se i društveno značajno, da su se stranke i nezavisni zastupnici od ljevice do centra i od centra do ljevice rado odazvali ovoj inicijativi.
Stranke i nezavisni zastupnici koji će sudjelovati u diskusijama i njihovi govornici u prvoj temi su (abecednim redom):
– DEMOKRATI (predsjednik Mirando Mrsić)
– GLAS (predsjednica Anka Mrak Taritaš)
– NEZAVISNA LISTA ZAGREB (predsjednica Marijana Sumpor)
– NOVA LJEVICA (potpredsjednica Rada Borić)
– NOVA POLITIKA (predsjednik Vlaho Orepić, kandidat za predsjednika RH)
– ORaH (predsjednik Antun Zorislav Petrović ili drugi predstavnik ORaH-a)
– PAMETNO (član podružnice Zagreb Bruno Samardžija)
– RADNIČKA FRONTA (članica Katarina Peović, kandidatkinja za predsjednicu RH),
– START (predsjednica Dalija Orešković, kandidatkinja za predsjednicu RH)
– ZA GRAD ( supredsjednik Svibor Jančić)
– ZAGREB JE NAŠ (predsjednik Tomislav Tomašević)
Nezavisni vijećnici i zastupnici
– Bojan Glavašević (Hrvatski sabor)
– Tihomir Milovac (Skupština grada Zagreba)
– Renato Petek (Skupština grada Zagreba)
Diskusije su otvorene za javnost, ulaz je besplatan,pa će biti zanimljivo naći se u Kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 21. listopada u 20 sati..
Ideja za ovaj projekt potekla je od . Marine Pavković, autori su Marina Pavković i Marko Torjanac, producent je Kazalište Planet Art, a svi koji u projektu sudjeluju su ravnopravni. Ovo je okupljanje jednakih koji promišljaju bolju Hrvatsku.

ŽELJKO KRZNARIĆ