OTVORENA ARCA-MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVATORA

Od 17. do 19. listopada 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održava se 17. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2019. s više od 150 domaćih i inozemnih izlagača

17. Međunarodni sajam inovacija ARCA 2019.  ove je godine okupila više od 90 domaćih i 50 izlagača – inovatora iz 15 zemalja Europe i svijeta, s brojnim premijernim rješenjima u funkcionalnom, dizajnerskom i sadržajnom segmentu življenja. Bogati inovatorski sadržaj ovogodišnjeg sajma, svi zainteresirani posjetitelji moći će besplatno razgledati od 17. do 19. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Osim besplatnog ulaza na Arcu 2019., Udruga inovatora Hrvatske i ostali organizatori ove međunarodne izložbe inovacija pripremaju bogat program i sadržaje.

A sadržaj Izložbe sastoji se od izložbenog i programskog dijela. Izložbeni dio biti će okrunjen nagradama inovatora o kojima odluku donose članovi Ocjenjivačkog suda i Ocjenjivačkog suda za mlade. U programskom dijelu Arca 2019. donosi kreativno – tehničke radionice, te će se unutar same izložbe, suorganizator Arce 2019. – Ministarstvo gospodarstva i poduzetništva RH, održati seminar na temu „Zelene inovacije u hrvatskoj brodogradnji“.

ARCA je prepoznata je kao mjesto kvalitetnih poslovnih susreta inovatora, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, studenata, učenika i institucija koje potiču inovativni razvoj. Određen broj inovativnih hrvatskih tvrtki kroz spomenute nastupe stasale su u značajne tržišne subjekte sa izrazito izvoznom orijentacijom. Mnoge hrvatske inovacije predstavljene po prvi puta na ARCI, a potom i nastupom na ostalim izložbama diljem svijeta koje organizira UIH u suradnji s partnerima, omogućile su svojim nositeljima proboj na domaće i inozemno tržište, značajno doprinoseći rastu njihove konkurentnosti, ali i rastu konkurentnosti cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

ŽELJKO KRZNARIĆ