12.10.2019., Zagreb - Prvi eSports turnir nekog sportskog kolektiva u Hrvatskoj i regiji eDinamo Cup powered by Sancta Domenica okupio je 128 igraca koji su odmjerili snage u FIFA 20. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na stadionu Maksimir unutar prostorija u podnožju tribine Sjever, održan prvi eDinamo Cup. GNK Dinamo u suradnji s Hrvatskim telekomom, Sanctom Domenicom i HCL.hr gaming portalom organizirao je natjecanje u igri FIFA 20, uz nagradni fond ukupnog iznosa 10 000 kuna. Bio je to prvi esports turnir u organizaciji nekog sportskog kolektiva u Hrvatskoj i regiji, a natjecanje se odvijalo na PlayStation 4 konzolama. Preko 260 zaljubljenika u igru Fifa 20 prijavilo se za natjecanje putem online prijava, a svoje mjesto na turniru osiguralo je 128 nabržih.

Natjecanje su popratili i podržali članovi uprave kao igrači momčadi GNK Dinamo.

Budući da se radi o igri koja je simulacija nogometa, doživljaj ne bi bio potpun bez svima poznatog komentatorskog glasa Ivice Blažičkog koji je komentirao polufinalnu i finalnu utakmicu putem live streama.

Nekoliko stotina posjetitelja posjetilo je turnir u prostorijama podno tribine Sjever na stadionu Maksimir, a nekoliko tisuća gledatelja popratilo je prijenos uživo putem YouTubea.

Pobjednik turnira bio je Teo Radman nakon što je u velikom finalu pobijedio Matea Lovrekovića. Radman je tako osvojio glavnu nagradu od 5000 kuna, dok je Lovreković osvojio 3000 kn za drugo mjesto. U borbi za treće mjesto natjecali su se Edi Bešić i Vrčković Vito, a nakon napetog meča treće mjesto i nagradu od 2000 kn osvojio je Edi Bešić.

ŽELJKO KRZNARIĆ

foto:goran stanzel/pixel

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here