Nakon sanacije kompletne komunalne infrastrukture, jutros su započeli radovi na sanaciji kolnika u Ulici Ive Dulčića u Sesvetama. Radovi na kolniku u duljini 300 metara, od raskrižja s Ulicom Ciklama i Brestovečke ceste , vrijedni 500 tisuća kuna trajat će 30 dana, rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima obišao radolište i dodao da je za ostale ulice u naselju Staro Brestje uloženo 80 milijuna kuna i trebale bi se kompletno sanirati kroz osam mjeseci.

U Ulici Ive Dulčića, izvest će se sanacija svih prometnih površina s uređenjem kolnika, te obostranih deliveliranih pješačkih nogostupa. Također izvest će se obnova donjeg i gornjeg sloja prometnice, riješit će se sustav oborinske odvodnje, a samim završetkom obuhvatit će se uređenje hortikulturalne plohe u samoj zoni obuhvata, rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te napomenuo da će za vrijeme trajanja radova na snazi biti privremena regulacija prometa tijekom koje će prometovanje biti omogućeno samo stanarima te ulice.

Sanaciji kolnika u Ulici Ive Dulčića pristupilo se nakon završetka radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda, koja je u naselju Staro Brestje na potezu od Zagrebačke do Ulice Josipa Račića započela je sredinom lipnja.

Trenutno izvodimo pripajanje starog priključaka vodoopskrbnog cjevovoda na novopoloženu cijev u Brestovečkoj ulici. Plan je bio da se do početka 11. mjeseca završi Brestovečka , a onda da se ide na okolne ulice, rekao je direktor Vodoopskbe i odvodnje Marin Galijot. Ugradnjom novih cijevi stječu se uvjeti za kvalitetnu i zdravstveno ispravnu vodu te za kvalitetniji život u ovom dijelu grada Zagreba.

Nakon obilaska Ulice Ive Dulčića, gradonačelnik Bandić sa suradnicima obišao je i Dumovec – Dumovečki lug, a na poziv slušateljice koja je u radijskoj emisiji ukazala na problem odvodnje u tom naselju.

Komunalna infrastruktura u tom naselju riješit će se Projektom spoja sustava vodoopskrbe i odvodnje Sesvete-istok na Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba, rekao je direktor VIO Marin Galijot. Projekt je vrijedan oko 2 milijarde kuna, a od tog novca za MO Dumovec planira se 76 milijuna kuna. Projekt će biti sufinanciran od strane EU Fondova, a ugovor bi se trebao potpisati početkom iduće godine.  Izgradnja transportnog kolektora od Ivanje Reke prema zapadu na Kalničkoj ulici i transportnog kolektora u istok Sesveta prema Dumovcu planira se u naredna 24 mjeseca, čime bi se ostvarilo spajanje MO Dumovec sa rekonstrukcijom postojećih kanala na sustav javne odvodnje, dodao je Galiot.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here