Predstavljen program Šimunova u Lisinskom

Na današnjoj je konferenciji za medije, uz mnogo pjesme i veselja, najavljen veliki spektakl tradicijske glazbe predvođen Šimom Jovanovcem – Šimunovo u Lisinskom.

Tradicionalno, 28. listopada u Lisinskom rezerviran je za jednog jedinog Šimu Jovanovca. Veliko slavlje slavonske glazbe uz mnogobrojne goste ove će godine poprimiti širi nacionalni karakter te obuhvatiti tradicionalnu glazbu svih hrvatskih regija.

“Već je prošlo 55 godina otkako nastupam i trčim diljem svijeta želeći podati toplu riječ i misli koje sam sâm napisao. Vi ste ti koji ste mi dopustili i još mi uvijek dopuštate da mogu reći ono što mi je najdraže na svijetu – da je moj život glazba u svakom pogledu. Izuzetna je čast nastupiti u Lisinskom, a istovremeno biti na pozornici s velikim umjetnicima koji su svoj život podredili glazbi. Ovdje smo da uljepšamo sutrašnjicu vama, dragoj publici. Sve vas voli i ljubi vaš Šima!”, ponosno je izjavio Šima Jovanovac, nabrojivši pritom mnogobrojne goste i sudionike ovoga velikog spektakla.

Sve je sugrađane na koncert tradicionalno pozvao i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić: “Molim poseban pljesak za ovo naše jedinstvo. Kad kažete Šima Jovanovac, u Dalmaciji bi rekli lupež, u Hercegovini bi rekli baraba, u Zagorju bi rekli fakin, a u Slavoniji se to kaže baja. On je šokački sin i baja. On je ujedinio sve, od Zadra, preko Slavonije, Zagorja, Hercegovine do Zagreba, i zato je on jedinstveni Šima Jovanovac. Hvala mu na promicanju izvorne slavonske tradicije.“

Šimunovo u Lisinskom održava se 28. listopada 2019. Uz Šimu Jovanovca nastupaju Ivica Pepelko, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Trio Gušt, Željko Lončarić Žec, Vlado Bašić, Franjo Sarić, Ivan Šebalj, Marina Tomašević, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić Tena, Mersa Miljković, Slavonske Lole, Zvona, Žeteoci, Folklorni ansambl Broda, Starotopoljani, Gundinčani te Vokalna skupina Art Voice.

ŽELJKO KRZNARIĆ