ZAVRŠEN EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

U Staroj gradskoj vijećnici održana je završna svečanost Europskog tjedna mobilnosti podjelom zahvalnica 85-erim udrugama, tvrtkama, ustanovama i institucijama za aktivno sudjelovanje u programskim aktivnostima ovogodišnjeg izdanja.

Ovo je danas prilika da zahvalimo svim našim socijalnim partnerima i da se prisjetimo da je upravo na njihovu inicijativu krenuo ovaj Tjedan. Zahvaljujući prije svega udrugama za osobe s invaliditetom, a koje su prve prepoznale važnost ove teme koja nije u interesu samo spomenutih udruga već i svih građana Zagreba, možemo reći kako smo izrazito ponosni na ovaj projekt. Vjerujemo da smo ovogodišnjim programom podigli ljestvicu i da ćemo ući u krug finalista za nagradu u povodu Europskog tjedna mobilnosti, naglasila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet je rekao kako svjedočimo suvremenim  alternativnim transportnim trendovima koji naglasak stavljaju na smanjenje automobilskih vožnji i koji prednost daju ekološki prihvatljivijim vidovima javnog prijevoza, npr. bicikliranju. Ako ne možete letjeti – trčite, ako ne možete trčati – hodajte, ako ne možete hodati – puzite, samo nikad nemojte stati, naglasio je Prgomet.

Grad Zagreb od 2001. obilježava Dan bez automobila, a 2008. i 2011. je bio među finalistima  da bi već 2012. osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award 2012.

ŽELJKO KRZNARIĆ