NAJAVLJENO 100 POSTO ZAGORSKO U ZAGREBU

U srijedu je u Zagrebu održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena manifestacija 100 posto Zagorsko koju organizira Krapinsko-zagorska županija u petak i subotu na trgu bana Jelačića.

Manifestacija je prodajno – izložbenog karaktera a cilj je promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Ovo je deseto izdanje Manifestacije, a održat će se 20. i 21. rujna na glavnom zagrebačkom trgu.

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 104 izlagača koji će se predstaviti zvukovima i jelima zagorske tradicije, poljoprivrednim proizvodima uzgojenim na tradicijski i ekološki način, kao i proizvodima tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Gradonačelniku i Gradu Zagrebu zahvaljujem na partnerstvu svih ovih 10 godina. Suradnja naših županija  obuhvaća turizam, kulturu, gospodarstvo, ali i promet i iznimno sam ponosan na naš dobar odnos i veselim se što ćemo donijeti dašak Zagorja na najpoznatiji zagrebački trg, istaknuo je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

O kulturnom i zabavnom programu rekla je više voditeljica ansambla Zabok Senka Jurina. 

Posjetitelje na središnjem zagrebačkome trgu očekuje bogat kulturno-glazbeni program sa tristotinjak izvođača i animatora. Uprizorenje života krapinskih neandertalaca, borbe i mačevanje vitezova u kasnom srednjem vijeku Družbe vitezova zlatnog kaleža, mimohod Keglićeve straže i prezentacija starih zaboravljenih zanata i običaja udruge Gotali. Samo je dio tog programa. Neizostavan dio manifestacije biti će i  tradicionalne drvene igračke i licitari iz Marije Bistrice koje su na popisu zaštićene UNESCO-ve baštine-naglasila je.

ŽELJKO KRZNARIĆ