KAMEN TEMELJAC ZA NOVI DJEČJI VRTIĆ

Na prostoru između Američke škole i OŠ Središće u utorak je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima postavio kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića Središće. Vrtić će primiti dvjestotinjak mališana u 10 odgojnih skupina i to pet jasličkih te pet vrtičkih na ukupnoj površini od 2135,57 četvornih metara.

Kada smo 2004. završavali Bundek rekli smo da ćemo na ovom prostoru napraviti obrazovni centar i to se obistinjuje. Za godinu dana otvorit ćemo vrtić, projekt vrijedan 36 milijuna kuna, a za šest mjeseci Osnovnu školu. Hvala svima, nadležnim uredima, zastupnicima u Skupštini na čelu s predsjednikom Prgometom, koja je usvojila sve što smo predložili da ovdje napravimo centar izvrsnosti, rekao je gradonačelnik. Također je zahvalio građanima Zapruđa i Središća na strpljenju te napomenu da će novi objekt olakšati život roditeljima i mališanima.
Na kraju je Bandić naglasio kako Zagreb ulaže u obrazovanje više nego Hrvatska te da su u ovoj godini izgrađene četiri sportske dvorane, dvije škole a u tijeku je izgradnja dviju škola i tri vrtića.

Dječji vrtić, u kojem ćemo djeci pružiti sretno djetinjstvo, pridonijet će razvoju i napretku naselja Središće. Zahvaljujemo Gradu Zagrebu i gradonačelniku na nesebičnoj podršci, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Zapruđe Danijela Filković.

ŽELJKO KRZNARIĆ