NAGRADE DRAŽEN PETROVIĆ

U muzeju Dražena Petrovića danas su dodjeljene nagrade koje nose ime ovog legendarnog košarkaša. Nagradom za sportsku nadu godine kao i za najuspješnijeg mladog sportaša proglašen je splitski plivač Franko Grgić

“Nagrada koja nosi ime Dražena Petrovića ono je o čemu sanja svaki dječak ili djevojčica” poruka je Franka Grgića, evidentnog hrvatskog olimpijca u dvije plivačke discipline za Tokio 2020. godine., a prošlogodišnjoj najvećoj nadi hrvatskog sporta, judašici Ani Viktoriji Puljiz, nije dugo trebalo da postane i najuspješnija mlada sportašica godine. Sjajnim je rezultatima mlada Solinjanka ponovno zaslužila Draženovu nagradu, ovaj put u glavnoj kategoriji. Budući da je trenutačno na pripremama u Španjolskoj, priznanje je u njezino ime primila predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Potom su pozornicom  prodefilirali kadetski rukometni reprezentativci, koji su na EYOF-u u Bakuu najavili nove hrvatske pohode na rukometni svijet, a da ekipne nagrade ostanu u istom, točnije – srodnom, sportu pobrinule su se rukometašice na pijesku, srebrne s prošlogodišnjih Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu. One su donijele novi optimizam ovom izboru, budući da prošle godine za Draženovu nagradu nije bila nominirana niti jedna ženska ekipa do 20 godina.

Ni najbolja mlada posada, veslači Gusara Ivan Vuković i Karlo Borković, nisu nazočili dodjeli nagrada. Njihov izaslanik bio je trener Denis Boban, nekad vrhunski veslač, reprezentativac, svjetski doprvak. Nagradu je primio iz ruku Damira Martina, veslačkog olimpijca i predsjednika Odbora za dodjelu nagrade “Dražen Petrović”.

Sportašicom – najvećom nadom hrvatskog sporta proglašena je tenisačica Antonia Ružić, možda jedna od onih koja će u idućim izborima konkurirati i za najbolju hrvatsku mladu sportašicu.

ŽELJKO KRZNARIĆ