ZEGE VEGE FESTIVAL JOŠ DANAS

Usprkos kišnom danu, prvi dana ZeGevege festivala prošao je vrlo uspješno. Zabilježen je velik broj posjetitelja na trgu bana Jelačića a festival se nastavlja i dana i trajat će do subotnjih večernjih sati.

Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne ugrožavaju okoliš, životi ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi, rekao nam je Luka Oman predsjednik udruge Prijatelji životinja, a to je zapravo i cilj naših festivala. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost i miran suživot svih bića na planetu. Suosjećanje za druge i briga za svijet oko nas temelji su održivog načina življenja.

Održivim načinom življenja unaprjeđujemo vlastito zdravlje te živimo punim plućima i mirne savjesti jer svojim životom ne škodimo drugim bićima. Održiv način življenja podrazumijeva prehranu namirnicama biljnog podrijetla, odijevanje odjeće od neživotinjskih materijala, korištenje proizvoda koji nisu testirani na životinjama, udomljavanje umjesto kupnje životinja, razvrstavanje otpada i štedljivo postupanje s energijom.

Ako želite nešto i probati od vegeterijanske i veganske hrane imate priliku do 20 sati kada će se festival zatvoriti a organizatori u dva dana očekuju preko 0 tisuća posjetitelja.

ŽELJKO KRZNARIĆ