STO GODINA ZAGREBAČKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Tomislav Svetina, predsjednik ZNS

U utorak je ustarogradskoj vijećnici održžana svečanost u povodu stote obljetnice Zagrebačkog nogometnog saveza.

Čestitavši predstavnicima Zagrebačkog nogometnog saveza veliku obljetnicu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako se radi o impresivnom i važnom događaju za zagrebački nogomet i sport. Veselim se daljnjoj uspješnoj suradnji HNS-a i ZNS-a. Grad Zagreb je u posljednje tri godine napravio veliki broj nogometnih igrališta, te će i dalje ustrajati na ulaganju u sport kao faktor razvoja mladih koji su vitalni segment ovoga društva.

Predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina istaknuo je ponos ovom obljetnicom te kazao kako je Zagreb i dalje apsolutno nogometno središte cijele Hrvatske.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet naglasio je važnost očuvanja tradicije hrvatskog nogometa. Nogomet je puno više od igre. Ovo je sport koji je uvelike pridonio promociji hrvatskog turizma. Mi kao političari smo dužni potpomoći Savez, ali i mlade igrače, poraditi na sportskoj infrastrukturi, dječjim igralištima, stadionima, na kojima će igrati klubovi i, naposljetku, hrvatska reprezentacija.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, a na samom kraju svečanosti, predsjednik ZNS-a je sa suradnicima podijelio priznanja i plakete obiteljima preminulih igrača i klubovima koji su svojim radom i trudom obilježili zagrebački nogomet ujedno predstavivši monografiju 100 zlatnih godina Zagrebačkog nogometnog saveza.

ZNS je osnovan pod imenom Zagrebački nogometni podsavez 8. rujna 1919. godine u kavani Medulić kao prvi i najveći nogometni podsavez tadašnje kraljevine SHS.

ŽELJKO KRZNARIĆ