HANŽEK – LISTA BACAČA KUGLE JE ZATVORENA

Stadion Mladosti će biti u potpunosti spreman za ovogodišnji Hanžekovićev memorijal. Danas je uređenje staze provjerio i gradonačelnik Milan Bandić zajedno s direktoricom mitinga Ivanom Brkljačić.

Najavljeni su najbolji aktualni svjetski atletičari – naglasila je Brkljačić- a nova staza će dati još jednu dodatnu kvalitetu mitingu.

Natjecanje u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana, koje se otprije pet godina održava pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića, omiljeno je među najboljim svjetskim kuglašima, a to pokazuje i ovogodišnja startna lista.

U nikad jačoj sezoni bacanja kugle, u kojoj je čak sedam kuglaša prebacilo 22 metra, većinu onih najboljih gledat ćemo 2. rujna i u Zagrebu.

U sjajnoj formi, tako, na Hanžek dolazi aktualni svjetski prvak Tom Walsh, koji je u subotu pobijedio na mitingu Dijamantne lige u Parizu s 22.44 metra. Walsh je, inače, trostruki pobjednik natjecanja na fontanama.

U jednako dobroj formi je i svjetski i olimpijski doprvak te svjetski prvak iz 2015. Joe Kovacs, koji je krajem srpnja na američkom prvenstvu bacio kuglu 22.31. Na startnoj listi je i njegov sunarodnjak Darrel Hill, koji je na američkim trialsima bacio 22.11, a lanjski osobni rekord mu je čak 22.44.

Njima će se u Zagrebu suprotstaviti odlični Poljak Konrad Bukowiecki s ovogodišnjim osobnim rekordom od 21.97 te – Filip Mihaljević. Naš je rekorder u Parizu bacio vrlo dobrih 21.22, a njegovih rekordnih 21.84 deveti je rezultat sezone na svjetskim ljestvicama.

Vrlo vjerojatno ćemo na fontanama gledati još jedno natjecanje na kojem će za pobjedu trebati baciti kuglu preko 22 metra, a rekord miting, podsjećamo, od 2016. s 22.28 drži aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser.

Bacanje kugle – privremena startna lista
Filip Mihaljević                               HRV
Mesud Pezer                                 BiH
Tom Walsh                                     NZL
Darrell Hill                                      SAD
Joe Kovacs                                    SAD
Konrad Bukowiecki                        POL
Wictor Petersson                           ŠVE
Jonathan Jones                             SAD

ŽELJKO KRZNARIĆ