JE LI HDZ TITANIK?

Je li HDZ hrvatski Titanik? Kapetan broda nas uvjerava da se ništa strašno ne događa, a na sve strane curi, odnosno cijela Vlada i cijela država lagano tonu i poznavateljima objektivne situacije čini se da je zavladao kaos.

Državom nitko ne vlada. Sve je u neredu. Ministarska klika slobodno radi što želi dok kapetan pregovara s EU i igra se velikog igrača, kombinatora čije kombinacije baš i ne drže vodu, kao ni HDZ- Titanik.

Dečki koji su uhvaćeni na djelu žele da im se zaboravi i ignorira minuli rad za svoje dobro, po tipu Rojsa – Tko jamio, jamio.
Kuščević, Žalac, Marić, Tolušić, sve junak do junaka, sve neki radišni likovi koji su svaku kunu pošteno stekli, sve po zakonu, sve u skladu s moralom i katoličkim duhom.

I svejedno Titanik lagano tone nakon sudara sa santom izbora za EU parlament. Konačno došlo nekima iz guzice u glavu tko nas je kao državu poveo na nemirnu plovidbu ususret brojnim santama.
Titanik je programiran kao korejska veš-mašina da crkne kad istekne garantni rok.

Kapetan se igra s ucjeniteljima, HNS-om koji pokušava izboriti neku oronulu barku da pobjegne s tog broda kao netko tobož čestit, a ne kao uhljeb koji je nakon HDZ-a participirao u najviše HR vlada zahvaljujući svom dupelizačkom pristupu najjačima, onoliko dugo dok oni jesu najjači, a kad voda počne prodirati onda oni moraliziraju i traže pojaseve za spašavanje,

HDZ-Titanik još uvijek okuplja na palubi jake igrače, koji ne paničare – imaju oni svoje padobrane i euro i robne rezerve, nekretnine, utjecaj… Neće oni potonuti s brodom. Malo će zašutjeti i mirovati pa oni koji ne skončaju u zatvoru će lagano promijeniti boje i stavove tražeći nova moćna plovila.

Takva smo mi demokracija. Milorad oportuno bira između dva zla ono manje, a žetončići buju rekli kak im se kaže. Vlada možda i ne potone, ali Titanik tone, to je jasno. Kapetan će zbrisati, a kapetanica neće više ni pokušavati hvatati se nekih HR funkcija. Svugdje je lijepo, al u EU najljepše. Svugdi pojdi, al uvik doma u EU dojdi.

A mi koji smo doma u HR ne bismo baš tonuli skupa sa tom ladjom jer mi nismo dio nje.

ZA ZG KULT ; M STRIŽAK