PRIPREMITE KLINCE ZA DIVLJE LJETO

 

 

Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom se vrtu grada Zagreba tradicionalno održava Divlje ljeto, edukativni program namijenjen učenicima od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole.

Program traje od ponedjeljka do petka, a održava se u dva termina – između 8 i 14 te 14 i 20 sati.

Prvi će školarci divlje životinje na jedinstven način upoznati već 17. lipnja, a posljednji ovogodišnji program završava 6. rujna. Program obuhvaća nekoliko tematskih cjelina, a najvažnije su Mladi timaritelji, Dnevnik istraživača, Briga za životinje te Igre i kvizovi.

Kroz ulogu timaritelja djeca će naučiti što sve podrazumijeva briga za životinje. Pritom će morati zasukati rukave jer ih čeka puno posla – od čišćenja nastambi do pripremanja jela za životinje. Kornjačama će, među ostalim, opremati i terarij. a poput pravih prirodoslovaca mališani će naučiti promatrati prirodu. O tome će voditi dnevnik istraživača  Za razgibavanje, ali i jačanje timskog duha, tu su raznovrsne igre i kvizovi.

Svaku skupinu koja može imati od 10 do 24 sudionika, predvode dva edukatora. Djeca svakodnevno dobivaju užinu, slasticu i piće, a na kraju i posebnu diplomu. Cijena programa je 480 kuna. Upisi su u tijeku, a dodatne se informacije nalaze na mrežnoj stranici Zoološkog vrta.

ŽELJKO KRZNARIĆ