IZLOŽBA U ZRAČNOJ LUCI

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb  u Zračnoj luci Franjo Tuđman svečano JE otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara, poznatog fotografa, avanturista i putopisca.

Odabranih 26 fotografija prikazuju hrvatske regije i destinacije, njene prirodne ljepote i obalu kroz umjetnički doživljaj autora.

„Iznimno sam ponosna da je nakon Pariza ova jedinstvena izložba postavljena u našoj zračnoj luci te da iskazuje dobrodošlicu svim putnicima koji su u Zagreb i Hrvatsku stigli avionom. Izložba ‘Hrvatska. Puna boja.’ na poseban način prikazuje bogatstvo prirodne i kulturne baštine našeg grada i države, zabilježene kroz objektiv proslavljenog putopisca, avanturista, fotografa, ali, prije svega, zaljubljenika u svoj Zagreb – gospodina Davora Rostuhara. Naš je grad primarno aviodestinacija, stoga je ova izložba izuzetno bitna i u promotivnom smislu, a posebno stoga jer će biti izložena i za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU“, rekla je direktorica turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld.

„Ova je izložba još jedna u nizu aktivnosti kojima putnicima nastojimo pružiti izniman doživljaj putovanja, a ujedno je i sjajan način da putnicima iskažemo dobrodošlicu prilikom slijetanja u Zagreb te im predstavimo brojne prirodne ljepote koje ih očekuju diljem Hrvatske. je Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave zračne luke.

Izložba fotografija postavljena je u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. S obzirom na to da zagrebačkom zračnom lukom godišnje putuje gotovo tri i pol milijuna putnika, izložba će svakako biti jedna od najposjećenijih u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj te šire.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Foto: Turistička zajednica Zagreba