ŠKOLSKI MUZEJ – SLATKO SJEĆANJE NA DJETINJSTVO

Hrvatski školski muzej na kraju još jedne školske godine nastavlja s akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ i poziva sve da se prisjete veselih završetaka škole s mirisom ljeta.

Tada ste spremili vaše torbe, udžbenike, bilježnice i pernice.  Pozirali za koju dobru razrednu fotografiju te dobili svjedodžbe i knjižice za kraj školske godine na ponos roditelja. Te lijepe uspomene možda zaboravljene čekaju da ih pronađete i prisjetite se svojeg djetinjstva -rekla nam je Maijana Bračić, voditeljia marketinsha muzeja.

Stoga iz muzeja pozivaju da školske fotografije, školske dokumente, školski pribor i školsku opremu darujete Školskom muzeju, a oni će ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago.  Akcija prikupljanja traje tijekom lipnja i srpnja, a prvih 50 darovatelja dobit će Dorina čokoladu!

Hrvatski školski muzej akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u  muzeju, a dio će biti izložen na izložbi „Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću“ koju pripremamo za studeni 2019. godine.

ŽELJKO KRZNARIĆ